Technical Discussion Topics related to Technical Issues

weird wiring issue

Old 10-20-2010, 05:09 PM
  #1  
Senior Member
SuperBike
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: thorold ontario
Posts: 1,978
uchi is on a distinguished road
weird wiring issue

i think this problem started the other night, i was on the bike and my high beam wouldnt work. ive got a bi xenon retrofit, and the hi beam is a flap that opens. it would open and then close on its own, and also if i tried to turn it on it would flicker the light and at one point it even shut the light off completely. so i figured i needed to run it off a relay, that was a winter plan.

fast forward to tonite, im out with a buddy of mine, we ride out, i get some gas, and on the way home im leading, by this time it started to get a little dark out, so i took it easy, but when i hit the brakes my headlight would get really dim. let off and its fine, hit them again and dim again. but on ly the front brakes were doing this. my buddy said when i was hitting the brakes my brake lights would flicker and it seems like theyre engaged as if the brakes are on with them not even being on. so i pulled over and checked the connections at the front brake master and it seemed fine, touched it some more and it stopped doing it, thought maybe it was a loose connection as i had those wires off the other day. but when it fixed itself it turned out my brake lights stopped working and along with them the blinkers. that issue was later traced to a popped fuse. question was though, why did the fuse pop? and what the hell can be wrong with the brake lights? i hit the brakes, lights flicker and headlight goes dim.

any ideas on this or where to even start?

the bike has a brand new fully charged battery, it was put in a week ago and is always on a battery tender.
uchi is offline  
Old 10-20-2010, 05:32 PM
  #2  
Senior Member
SuperBike
 
Gregw's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles ish
Posts: 1,031
Gregw is on a distinguished road
Sounds to me like a positive lead (probably from the brakes) was touching the frame or a ground wire in the harness.
Gregw is offline  
Old 10-20-2010, 05:35 PM
  #3  
Senior Member
SuperBike
 
Join Date: Mar 2007
Location: Belgium, WI
Posts: 1,611
autoteach is on a distinguished road
I think you have a grounding/connection problem. Check all your connections, battery, chassis, etc. Check your main fuse. Make sure these are all fine first.
autoteach is offline  
Old 10-20-2010, 05:47 PM
  #4  
Senior Member
SuperBike
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: thorold ontario
Posts: 1,978
uchi is on a distinguished road
ok thanks guys. ill look into them over the next couple days. i need to pull off the tail as one of my brake lights isnt working, maybe the wire came off that and is causing the issue, but it stopped working in august so i thought the leds popped or something.
uchi is offline  
Old 10-20-2010, 10:36 PM
  #5  
Senior Member
SuperSport
 
Stumpy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madison Wisconsin
Posts: 639
Stumpy is on a distinguished road
Originally Posted by autoteach View Post
I think you have a grounding/connection problem. Check all your connections, battery, chassis, etc. Check your main fuse. Make sure these are all fine first.
+ 1 on this. when you have something get brighter when you switch something else on you have the power going through that light to get to ground. good example headlights on a car one real dim one real bright. nothings 100 % but thats where I would be looking at first. check the ground locations in the manual. Thats jmho
Stumpy is offline  
Old 10-21-2010, 04:33 AM
  #6  
Senior Member
SuperBike
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: thorold ontario
Posts: 1,978
uchi is on a distinguished road
will do thanks again, i just put a new battery in i wonder the ground terminal is touching on something and causing something to happen. ill get into it tonite after work.

you know whats weird about grounds, i had a van when i was ounger, porno van infact, and the ground wire had rubbing the insulating sleeve off a bit and was touching on the chassis, main ground from the battery, anyway it was touching and it would ground out and kill all the power. how the hell does that work, ground wire grounding out on something, lol.
uchi is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
uchi
Technical Discussion
4
09-24-2009 04:13 AM
joshuatest
Technical Discussion
11
09-15-2009 10:35 AM
bigpat123
Technical Discussion
18
03-11-2009 08:16 PM
EngineNoO9
General Discussion
40
06-12-2006 05:54 PM
Random
Forum Feedback
7
09-10-2004 08:54 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: weird wiring issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.