tapping noise after ignition pulse generator install - SuperHawk Forum

Go Back  SuperHawk Forum > 1997+ VTR1000F SuperHawk > Technical Discussion
tapping noise after ignition pulse generator install >

tapping noise after ignition pulse generator install

Technical Discussion Topics related to Technical Issues

tapping noise after ignition pulse generator install

Old 08-23-2011, 07:59 PM
  #1  
Junior Member
Squid
Thread Starter
 
peterdamian2000's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: McDonough, GA
Posts: 15
peterdamian2000 is on a distinguished road
tapping noise after ignition pulse generator install

Hey there guys...

Can anyone help me with this? I had installed a 4 degree advance ignition advancer back in 2001 on my 2000 hawk. I recently wanted to change back to the factory ign pulse generator and attempted the replacement. Did the 4 degree one myself, so felt confident doing this one. Got it all back together and on start up, there is a slight tapping noise I know wasn't there previous. Confirmed with a friend's hawk.
Anyway, is there anyone out there in the forum that has encountered this problem after an ign pulse generator install and what it may be? Obviously I'm gonna take back apart and see what the deal is and even change back to the 4 degree generator.

I was changing it because I contributed the idle quality and backfiring through carbs & stalling out condition I've had (since i put the 4 degree one in) to that advancer. Bought a new one through ebay and said it was for a vtr and stock timing. In fact, it came in a package with Honda part number on it. Looked official. Seems to me that i got a wrong one, although it looked pretty similar.

Just wondering if anyone out there has experienced this.
peterdamian2000 is offline  
Old 08-23-2011, 09:17 PM
  #2  
Head Scratcher
Back Marker
 
poppazuti's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Corvallis, Oregon
Posts: 202
poppazuti is on a distinguished road
Never encountered this problem myself, but it may be beneficial to cross check the part # to verify you have the correct one.
poppazuti is offline  
Old 08-25-2011, 07:20 PM
  #3  
Junior Member
Squid
Thread Starter
 
peterdamian2000's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: McDonough, GA
Posts: 15
peterdamian2000 is on a distinguished road
hey there poppazuti...

sorry for the late response and thank you. i did some searchin around in here and came across some posted videos with sound that i'm hearing and yea...it's my paranoia. and just so you know, i DID already go back to the 4 degree generator and the noise was still there. why the hell do these things have to be so damn clunky and noisey. oh well. i will attempt the pair system removal now with the 4 degree advance generator and see if the idle improves. my main issue with even attempting this in the first place was to stop it from popping through the carbs and stalling the bike on decell or at traffic light.

thanks again, man.
peterdamian2000 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bzera
Classifieds
1
05-07-2014 08:11 PM
Little_Horse
Technical Discussion
42
09-10-2012 08:35 AM
Montana
Technical Discussion
2
07-28-2011 02:11 PM
Reb
Technical Discussion
5
09-10-2008 02:37 PM
The Hawk Guy
Technical Discussion
8
09-09-2007 01:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: tapping noise after ignition pulse generator install


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.