Technical Discussion Topics related to Technical Issues

Flat spot in throttle at 3-4k

Old 08-19-2013, 11:07 AM
  #1  
Junior Member
Squid
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Location: Roseville, CA
Posts: 8
Troy Wallis is on a distinguished road
Question Flat spot in throttle at 3-4k

I have owned my 2002 Superhawk for about 4 months. It had 12000 miles on it when I bought it. I took it to a shop and had it gone through at 13000 miles. Mechanic said it was mechanically sound. Bike is pretty much stock. Recently it has been acting strange when I give it hard throttle between 3-4k. I can only describe it as a flat spot. I am new to motorcycles so I may not be describing it correct. If I roll on the throttle smooth it is fine through the whole range. But if I crank on the gas it lurches and shakes up till 4k then smoothes out. The only things I have done since the mechanic check it was change the air filter (stock filter) and remove the evap canister. When not in gear I can rev the engine and it doesn't miss or hesitate through 3-4k. When under load it does. I checked for vaccum leaks, reattached the evac can and changed the plugs this weekend with no change. I put carb cleaner in the tank also. I have run out of gas a couple times because the meter doesn't work properly. Not sure if that would cause this but just trying to give as much info as possible. I am 95% sure I put the evap lines back in proper locations. Not sure if that would cause this problem. I live in the Sacramento area. I know there are a few Hawk owners around if anyone could take a look at it that would be great. I can't imagine it could be anything major. I feel like I am just over looking something simple. I don't want to pay my mechanic 70 bucks to attach a hose but am getting to that point.

Thanks for any help.
Troy Wallis is offline  
Old 08-23-2013, 12:15 AM
  #2  
Bike Aficionado
Squid
 
wigglers's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Northern California
Posts: 13
wigglers is on a distinguished road
Nice to see another Hawk rider in the area. I literally am having the same issue. Occurred after I was done swapping out my CCTs for manuals. Now I am getting a flat spot that takes a second to surge past, it idles oddly and doesn't seem to be running all that well. Randomly stalls as well. Looks like Ill be taking mine up to Roseville Honda next week. Ill keep you posted if I find anything else about the matter. Because as of now I am baffled
wigglers is offline  
Old 08-23-2013, 12:49 AM
  #3  
Rex Kramer-Thrill Seeker
SuperBike
 
CruxGNZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brookfield, WI
Posts: 2,312
CruxGNZ is on a distinguished road
Wiggles, are you sure you didn't tighten down your CCT's too much? This can cause a few of the problems you describe. What installation directions did you follow?
CruxGNZ is offline  
Old 08-23-2013, 09:05 AM
  #4  
Junior Member
Squid
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Location: Roseville, CA
Posts: 8
Troy Wallis is on a distinguished road
Mine seems to be running fine except for the flat spot 3-4k. If I gun it at 2k it's fine, hits 3 and feels like I'm on a jackhammer till 4k. Idle is a little high but I don't have any stalling issues. Pulls like a freight train after 4k. I actually haven't installed my manual cct's as of yet. Waiting for winter to do that project as well as some others. I'm going to take mine to Gold River Motorsports in Rancho next week. The mechanic there actually owns a SH and is a nice guy. I was just hoping to get an opinion on what may be happening before I take it in.

I'll post any info I get on here when I find out something.
Troy Wallis is offline  
Old 09-02-2013, 11:19 AM
  #5  
Bike Aficionado
Squid
 
wigglers's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Northern California
Posts: 13
wigglers is on a distinguished road
See my new technical thread for more info on the problems I have been having.
wigglers is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Tokke
Technical Discussion
3
04-12-2011 04:10 AM
john
General Discussion
11
01-06-2011 09:46 PM
karlpix
Modifications - Performance
15
01-02-2011 05:02 PM
shmoab
Technical Discussion
4
03-23-2009 02:47 PM
Sablotny
Technical Discussion
4
10-19-2008 03:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Flat spot in throttle at 3-4k


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.